Протест пред парламента: Хотелиери и ресторантьори искат намаляване на ДДС
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Януари 2020 13:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Протест пред парламента: Хотелиери и ресторантьори искат намаляване на ДДС Актът на недоволство се състоя въпреки постигнатото споразумение между бизнеса и министър Владислав Горано

/КРОСС/ Протест пред парламента. Хотелиери и ресторантьори не отмениха събирането си пред Народното събрание, въпреки постигнатото снощи споразумение с Министерството на финансите.

Според него Наредбата за въвеждане на софтуерите за управление на продажбите се отлага с 6 месеца. Въпреки това пред Народното събрание протест все пак има. Хотелиери и ресторантьори искат намаляване на ДДС-то.

След срещата Владислав Горанов каза, че  при отлагането на Наредбата, която притеснява бранша, първите три месеца ще бъдат използвани за съвместна работа с експертите на съответните организации и  НАП. Това се прави с цел да се постигнат изясняваният неяснотите, за които претендира бизнеса.

Министърът на финансите обеща, че в следващите седмици ще бъдат проведени и срещи по отношение на режима за запечатване на търговските обекти.