НИМХ: Ветровито и облачно с температури между 5° и 10°
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Януари 2020 07:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НИМХ: Ветровито и облачно с температури между 5° и 10°

/КРОСС/ Днес ще се задържи ветровито. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина до силен северозападен вятър, който привечер временно ще отслабне. Облачността ще е значителна и на отделни места, главно в югозападната половина от страна ще превалява дъжд и сняг. След обяд на места намаляваща облачност до предимно слънчево. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, максималните - между 5° и 10°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за месеца.

По Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа умерен до временно силен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха ще са между 8° и 10°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е значителна с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 7°.

В петък ще има променлива, по-често значителна облачност, но без съществени валежи. Ще се усили вятърът от запад-югозапад и дневните температури ще се повишат с 5-6 градуса, като преобладаващите максимални ще бъдат между 10° и 15°. Сутринта ще е почти тихо и минималните температури ще бъдат минус 2° и 3°. В събота ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен и временно силен вятър от запад-югозапад и дневните температурите ще се повишат още. В неделя за кратко вятърът ще се ориентира от северозапад и температурите относително ще се понижат. Облачността ще е променлива, по-често значителна и на отделни места ще превали дъжд.