Васил Божков: Няма да се върна в България, страхувам се за живота си
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Януари 2020 08:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Васил Божков: Няма да се върна в България, страхувам се за живота си

/КРОСС/ В момента наистина не съм в България, но не смятам, че това къде точно се намирам е най-важния въпрос. Прокуратурата повдигна 7 обвинения срещу мен, разрови 13 офиса, арестуваха хора, които нямат нищо общо. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" бизнесменът Васил Божков. На второ място, презумцията, че съм виновен, която се насажда от господин Гешев и че дължа пари - нека да прочете Търговското право. Ако компанията дължи пари, правят се актове, които може да се обжалват, могат и да се платят. „Националната лотария" е достатъчно богата компания, за да плати подобни актове, ако се докаже, че наистина ги дължи, заяви бизнесменът.

Освен това законът е такъв, ние не сме го нарушили, така че не дължим нищо, смята още той. Нека да се види Закона за таксите, той е ясен - таксата се определя от органа, който извършва услугата за поддръжка и издаване на лиценз. Къде е вината на компанията, запита Божков. Може господин Гешев да е добър в наказателното право, но очевидно не е добър в търговското, допълни той.

Васил Божков си е платил всички данъци до стотинка и винаги съм се гордял, че не дължа данъци и съм си плащал данъците. Ако компанията има задължения, това са търговски отношения - може да ги платим, ако ги имаме, ако ги нямаме - не дължим нищо.

Ако главният прокурор иска да търси престъпници, нека да се огледа по-високо от Комисията по хазарта във връзка с тези такси и този закон. Кой е над комисията - министъра, кой е над министъра - министър-председателя. Защото ако има виновници, но за мен няма, защото всичко е по-закон, но ако има, те са там, смята Божков. Той също така отхвърли като неистинни всички повдигнати обвинения срещу него.