Георги Свиленски: Вотът на недоверие постигна своята цел
Секция: ПОЛИТИКА
30 Януари 2020 09:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Георги Свиленски: Вотът на недоверие постигна своята цел

/КРОСС/ "Вотът на недоверие постигна своята цел. Първо, задействаха се контролните и регулаторните органи в държавата. Второ, екологичното министерство започна да променя наредбите, свързани с отпадъците, които 3 години не са пипани, след като е приет законът. Трето, след 60 наши въпроса по кризата с водата в Перник, след заявката за вот на недоверие, управляващите се размърдаха да започнат да решават проблема, който не е само в Перник. Това са следствията от внесения от нас вот. Спечелихме и обществената подкрепа". Това заяви зам.-председателят на ПГ "БСП за България" Георги Свиленски пред БНТ. "След този вот на българските граждани трябва да им е ясно кое е управляващото мнозинство - ГЕРБ, Обединени патриоти, "Воля" и независимите, по правилник, а иначе завсими депутати", добави той.
"С декларацията си в парламента ние защитихме държавността, защитихме Конституцията и това- в България да се спазват законите. Дадохме пример с президента - доживяхме в 21 век президентът да бъде подслушван", каза още Свиленски. Според него от действията на прокуратурата е станало ясно, че този президент не е удобен на управляващите и непрекъснато ще бъде атакуван заради това, че си позволява да коментира и да изказва мнение по различни наболели за обществото въпроси. По думите на социалиста управляващите в България искат подчинен президент, какъвто е бил предходният.
Георги Свиленски се обяви в подкрепа на протестиращите ресторантьори и хотелиери. "Техните искания вече сме ги поставяли в парламента", каза той.