Илияна Йотова отличи лауреатите на Фондация „Еврика“
Секция: ПОЛИТИКА
30 Януари 2020 13:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Илияна Йотова отличи лауреатите на Фондация „Еврика“

/КРОСС/ Вицепрезидентът Илияна Йотова връчи отличията на годишните награди на Фондация „Еврика" за постижения в науката, за млад изобретател, млад мениджър и млад фермер. Създадената през 1990 г. фондация подкрепя талантливи деца и младежи в областта на науката, техниката и предприемачеството, насърчава обучението и специализацията им, подкрепя младежкото международно научно и техническо сътрудничество.

„30 години вдъхновителите, двигателите и съюзниците на Фондация „Еврика" не се отказват от своята мисия въпреки трудностите, въпреки предизвикателствата пред гражданския сектор в България. Когато подадеш ръка на младите, повярваш в тях, насърчиш ги да се развиват, така отваряш прозореца на бъдещето", обърна се вицепрезидентът специално към акад. Кирил Боянов - председател на Съвета на фондацията, и Боряна Кадмонова - изпълнителен директор.

Илияна Йотова посочи, че не са много неправителствените организации в България, които могат да съберат на една среща представители на всички власти и на бизнеса. „Това е знак към нас - задължавате ни всеки да си свърши работата, за да могат младите хора да имат перспектива за развитие тук, в България", подчерта вицепрезидентът.

Към отличените Илияна Йотова се обърна с думите: Вие отваряте вратата, през която България да влезе в клуба на тези, които създават науката, развиват я, а с нея и държавата. Това е вратата към клуба на богатите.