Хванаха нарушители в опит да изхвърлят два буса боклуци в река Марица
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Януари 2020 14:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хванаха нарушители в опит да изхвърлят два буса боклуци в река Марица

/КРОСС/ „Общинска охрана" и полицаи предотвратиха изхвърлянето на голямо количество боклук до Марица, съобщиха от община Пловдив.

Мъж и жена са били заловени вчера, докато изхвърлят строителни и битови отпадъци на улица „Крайречна" до река Марица. Те са опитали да изхвърлят боклук, който е бил натоварен в два големи буса, уточни директорът на ОП „Общинска охрана" Димитър Палашев.

При рутинния обход на рисковата зона служители на общинското звено, което следи за спазване на обществения ред в града, са ги засекли в момент на изхвърлянето.

„На двамата нарушители съставихме акт. Наредбата за опазване на околната среда на територията на община Пловдив предвижда глоба между 300 и 800 лева в зависимост от количеството на боклука, който се опитват да изхвърлят", посочи Димитър Палашев.

Продължават всекидневните проверки на служителите на "Общинска охрана" и районните управления на МВР за незаконно изхвърляне на строителни отпадъци или горене на боклук на нерегламентирани места.

Телефоните, на които хората могат да сигнализират за нередности, са: Пловдивски общински инспекторат - 032625650, 032/625660, 032/633323; „Зелен телефон" 6-111; както и на РИОСВ на: 032/ 643-245.