Спецсъдът гледа делото срещу бившия кмет на Септември
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Януари 2020 09:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спецсъдът гледа делото срещу бившия кмет на Септември

/КРОСС/ Специализираният наказателен съд гледа делото срещу бившия кмет на град Септември Марин Рачев, който е обвинен в умишлена безстопанственост, като с това е нанесена щета на бюджета в размер на 226 хиляди лева. В края на декември миналата година Пловдивския апелативен съд потвърди присъдата на магистратите от Пазарджик за две години условна присъда с изпитателен срок от 4 години.

И пловдивските магистрати признаха Марин Рачев за виновен за укриване на ДДС в периода 2005-2007 година за близо 119 хиляди лева. Според тях Рачев е потвърдил и невярна информация в данъчната си декларация, като по този начин е избегнал плащането на част от данъчните си задължения, става ясно от мотивите на Апелативния съд.Срещу Рачев бе повдигнато и обвинение през септември от Специализираната прокуратура за умишлена безстопанственост в размер на над 226 хиляди лева, колкото са причинените щети на община Септември.

Заедно с градоначалника са обвинени и трима общински служители - бившия зам.-кмет Явор Митев, специалиста в „Инвеститорски контрол" към отдел „Строителство" при дирекция „Архитектура и териториално устройство" Станой Милов и директора на Дирекция "Транспорт и околна среда" Ангел Бончев.