Последният ден от работната седмица - облачен и с леки превалявания
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Януари 2020 09:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Последният ден от работната седмица - облачен и с леки превалявания

/КРОСС/ Вятърът от запад-северозапад ще отслабне, на места и стихне. Минималните температури ще бъдат между минус 4 и 1 градуса, по морския бряг малко по-високи, в София около минус 3 градуса.

През деня облачността, първоначално висока и средна, ще се увеличи и към края на деня и през нощта срещу събота само на отделни места в Източна България ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен запад-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 9 и 14 градуса, в София около 10 градуса.
Над Черноморието облачността ще се увеличи, но чак през нощта срещу събота е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 9 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще духа силен, по-късно през деня и бурен северозападен вятър. Облачността постепенно ще се увеличи, но само на отделни места по високите части ще превали слаб сняг. Максималната температура на 1200 метра ще бъде 6 градуса, на 2000 метра около 0 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижава и до вечерта отново ще стане по-ниско от средното за месеца.