Кирил Маричков с орден "Стара планина"
Секция: КУЛТУРА
31 Януари 2020 16:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кирил Маричков с орден "Стара планина"

/КРОСС/ Президентът Румен Радев удостои с орден "Стара планина" първа степен певецът Кирил Маричков на официална церемония на "Дондуков" 2. "На тази сцена вълнението е различно, а съм бил на много сцени. Още от началото на "Щурците" български режисьор ми каза: "Човек излиза на сцената, само ако иска да каже нещо много важно и не може да го задържи в себе си", каза от сцената фротменът. "На сцената аз имах непрестанно желание да предам музиката в мен на публиката и да направя живота по-добър. Това важи и за науката, и за медицината", добави Маричков, който в заключение благодари за признанието и високата чест.
Още с орден "Св. св. Кирил и Методий" бяха удостоени също проф. д-р Венко Александров, проф. Христо Баларев и Симеон Спиридонов.

Д-р Александров е обучил над 150 анестезиолози и аниматори за най-големите болници в страната и е дългогодишен ръководител на "Света Екатерина". Симеон Спиридонов е български художник, известен с творбите си в цял свят. Проф. Христо Баларев е известен с откритията и трудовете си в областта на науката в областта на химията.

Президентът лично връчи ордените на наградените - благодари им и им пожела успех.
В кратко слово Румен Радев отбеляза, че "високите постижения на творци, учени и лекари ни изпълват с гордост".

"В историята си България е възкръсвала благодарение на силата на българския дух, който се предава през поколения. Българските творци и учени днес продължават да дават стойностен принос към световната наука. Днешните награди са благодарност на цялото ни общество, с която вие нареждате страната до развити нации в областта на науката и културата", каза президентът.