Февруари идва със слънце и топло време
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Февруари 2020 09:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Февруари идва със слънце и топло време

/КРОСС/ Днес ще е предимно слънчево, с повече облаци преди обяд над планините и Източна България. Запад-северозападният вятър постепенно ще отслабва и до вечерта в повечето райони ще стихне. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 13° и 18°. Атмосферното налягане ще се задържи малко по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността в часовете преди обяд. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималните температури ще са между 12° и 16°. Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево с повече облаци в сутрешните часове. Преди обяд ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен северозападен вятър, който след обяд ще отслабва и ще се ориентира от запад. Максимална температура на 1200 метра - около 10°, на 2000 метра - около 3°.

В неделя за кратко вятърът ще се ориентира от северозапад и температурите относително ще се понижат. Облачността ще е променлива, по-често значителна и на изолирани места ще превали дъжд. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, а максималните - между 13° и 18°. През първите дни от следващата седмица от запад-югозапад ще се пренасят топли въздушни маси и температурите значително ще се повишат - във вторник на места ще достигнат 20-22°. Ще бъде предимно слънчево.