Безплатни забавачки, 400 лева за брак и 1500 лв за бебе в община Баните
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Февруари 2020 11:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Безплатни забавачки, 400 лева за брак и 1500 лв за бебе в община Баните

/КРОСС/ Всяко новородено бебе в община Баните ще получава по 1500 лева, реши Общинският съвет. Демографската криза, драстично намалялата раждаемост и все по- малкото деца в забавачките и двете защитени училища в общината са причините за взетото решение.

На този етап в бюджета за тази година са предвидени 10 хиляди лева за бебетата, но сумата може да бъде увеличена, стига да има ефект, каза пред Радио Пловдив Милен Белчев.

Това не е единственият жест към младите хора и семейства в община Баните. Петте детски градини са безплатни, при сключване на граждански брак общината отпуска 400 лева. Опитваме се с всякакви лостове младите хора да се задържат в планината.

Предстои общината да поеме семестриалните такси за младежи, които искат да продължат образованието си и да останат в Родопите. Имаме нужда от лекари, медицински сестри, рехабилитатори, инженери. Предстои предложението да бъде вкарано в наредба.

Кметът добави, че предстои пенсионерите, които в момента заемат работни места, да бъдат освободени, за да могат да бъдат назначени млади хора.