Мащабна полицейска операция на територията на Шумен
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Февруари 2020 15:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мащабна полицейска операция на територията на Шумен

/КРОСС/ Мащабна специализирана полицейска операция под ръководството на Окръжната прокуратура в Шумен се провежда на територията на Шуменска област. Операцията е в изпълнение на разпореждане на главния прокурор Иван Гешев и последвалите разпореждания на административния ръководител на Апелативната прокуратура във Варна, свързана с повишаване на ефективността при противодействие на престъпността чрез разкриване на цялостната престъпна дейност и ускоряване на разследванията по две и повече досъдебни производства с един и същ обвиняем.

По време на мащабните действия на ОД на МВР в Шумен под надзора на Окръжната прокуратура в Шумен са били проверени и лица, спрямо които е била наложена мярка за неотклонение „Домашен арест", осъществени са действия за ограничаване и намаляване на битовата престъпност и контрол на нарушенията по Закона за движение по пътищата и престъпленията по транспорта, както и срещу държането на акцизни стоки без бандерол.

За времето от 29 януари до момента в рамките на операцията са образувани 8 бързи производства и още 8 - по общия ред. Три са за извършени кражби, три - за управление на МПС след употреба на алкохол, както и две досъдебни производства за държане на акцизни стоки без бандерол.

В единия случай в Нови пазар е установено лице, което държало 14 кг тютюн, както и още едно лице, хванато с 1 кг тютюн без бандерол. Установени са непълнолетни лица в шуменското село Изгрев, които са повредили надгробни паметници. Други досъдебни производства са образувани за държане на 5 грама амфетамин и 15 грама чай за пушене, както и за управление на МПС без регистрационни табели.

Специализираната полицейска операция под ръководството на Окръжната прокуратура в Шумен ще продължи до тази вечер. Днес брифинг за резултатите от нея дадоха окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева, говорителят заместник-окръжният прокурор Орлин Куздов и директорът на ОД на МВР в Шумен Ялчън Расим.