11 души са задържани при спецакция на прокуратурата и МВР
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Февруари 2020 12:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
11 души са задържани при спецакция на прокуратурата и МВР

/КРОСС/ 11 лица с повече от две висящи производства са установени по разпоредена от главния прокурор Иван Гешев специализирана операция във Варненска област
Осъществяването на добро сътрудничество между органите на местната власт и полицията, а оттам и с прокуратурата, може да реши проблемите с битовата престъпност по места. Това заяви на среща с кметовете на град Белослав и село Синдел главният прокурор на Република България Иван Гешев. Той бе там заедно с апелативния прокурор на Варна Владимир Чавдаров, главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов и директорът на ОД на МВР старши комисар Данаил Пашов.
В рамките на тридневната специализирана полицейска операция, която се провежда по разпореждане на главния прокурор от петък, са установени и издирени лица, срещу които се водят по повече от две досъдебни производства. Тя е по направление противодействие на битовата престъпност и престъпленията по транспорта и ще продължи до тази вечер.
Операциите срещу битовата престъпност стават регулярни, обяви още във Варна главният прокурор Иван Гешев и ще бъдат провеждани в цялата страна. В средата на януари на обвинител №1 разпореди на административните ръководители на прокуратурите извънредна проверка на разследванията срещу обвиняеми с две и повече досъдебни производства с цел контрол и срочното им приключване.
По време на масираната полицейска операция в Белослав и Синдел са проверени над 380 лица и 240 автомобила. Изградени са били шест контролно-пропускателни пункта на територията на двете населени места. Установени и задържани са осем лица от активния криминален контингент, които са отведени в полицейските управления.
Срещу две лица, едното от които е непълнолетно, ще бъдат образувани досъдебни производства за противозаконно отнемане на автомобил и за кражба. Единият от задържаните е с 9 висящи дела, а в „актива" на непълнолетния са четири.
Утре, 3 февруари 2020 г., на съвместен брифинг на Окръжната и Районната прокуратура във Варна и ОД на МВР ще бъдат изнесени подробно резултатите от проведената специализирана полицейска операция във Варненска област.