Терористична атака в Лондон, нападателят е застрелян
Секция: СВЯТ
02 Февруари 2020 19:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Терористична атака в Лондон, нападателят е застрелян

/КРОСС/ Нападател е бил застрелян от полицаи в Южен Лондон, след като е нападнал хора с нож в района на Стрийтъм (Streatham). Полицията определи нападението като "свързано тероризъм", написвайки на профила си в "Туитър: "Мъж е бил застреляна от въоръжени служители. Обстоятелствата се изясняват. На този етап се смята, че няколко човека са били намушкани. Няма данни за пострадали български граждани, съобщи външно министерство. Инцидентът е определен като свързан с "тероризъм".

Друг нападател извърши огледално нападение в белгийския град Гент, като намушка с нож минувачи по улицата. По предварителна информация един минувач е ранен в стомаха, втори - в ръката. Полицейски патрул е открил огън по нападателя и го е неутрализирал, ранявайки го в ръката. Нападателят е задържан, засега повече подробности не се съобщават, предава БГНЕС, цитирайки ТАСС.

Полицията счита, че жертвите са избрани "на случаен принцип", а атаката е станала в Стрийтъм, защото там няма толкова много униформени по улиците.
Малко по-късно полицията съобщи, че смята, че ранените с прободни рани са двама.

Би Би Си съобщи, като се позова на свидетелства в социалните мрежи, че около 14 ч. местно време (16 ч. българско) са били чути три изстрела. Освен това твърди, че е имало и преследване с автомобили и катастрофа. "Чух голям удар, докато се разхождах по Стрийтъм Комън. Малко по-късно чух и втори сблъсък. Две или три коли бяха се блъснали, и една от тях бе немаркирано полицейско BMW", твърди свидетелят Адам Блейк.

"Скай нюз" пък съобщава, че ликвидираният нападател е носел нещо като жилетка с експлозиви.Районът на инцидента е затворен от полицията, всички магазини и заведения за обществено хранене в него са затворени.