Борис Джонсън обеща по-строги правила за осъдени за тероризъм
Секция: СВЯТ
03 Февруари 2020 15:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борис Джонсън обеща по-строги правила за осъдени за тероризъм

/КРОСС/ Британският премиер Борис Джонсън се обяви за налагане на по-строги правила за осъдените за тероризъм. Това стана, след като мъж, освободен предсрочно от затвора, където е излежавал присъда за тероризъм, рани двама души с нож в Южен Лондон, предаде Ройтерс.

Судеш Аман е влязъл в затвора през 2018 г. за престъпления, свързани с ислямизъм и тероризъм. Бил е обаче освободен след изтърпяване на половината от наказанието си от три години. Вчера той бе убит от полицията, когато започна да напада с нож хора на оживена лондонска улица.

„Ще обявим допълнителни планове за фундаментални промени в системата, отговаряща за осъдените за престъпления, свързани с тероризъм“, каза Джонсън и добави: „Мислите ми са с ранените и техните близки“.

Британски политици неведнъж са искали да има по-строг подход към заподозрените в тероризъм. Тези призиви се засилиха, след като през ноември излежал присъда мъж уби двама души и рани още трима в района на Лондонския мост, преди да бъде застрелян от полицията.