300 българи аплодираха Татяна Лолова в Лондон
Секция: КУЛТУРА
04 Февруари 2020 11:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
300 българи аплодираха Татяна Лолова в Лондон

/КРОСС/ Стендъп комедията "Дневниците на Лолова" по книгата на Татяна Лолова "Дневници и Делници" направи премиера този уикенд в Лондон.

300 българи аплодираха голямата актриса в британската столица, а след представлението над час тя раздаваше автографи. Благодарни сънародници я отрупаха с подаръци, сред най-вкусните бяха домашна баница и питка.

Директорът на Българския културен институт в Лондон Светла Дионисиева е споделила: "Лондон беше домакин на първата изложба на Светослав Светославов - Славето. Съвсем естествено беше да поканим Татяна Лолова , за да представи за първи път своя нов моноспектакъл именно тук. Не съм изнанадана от големия интерес към "Дневниците на Лолова", защото артисти с нейния мащаб са обречени на любов от публиката. За мен е важно те да се срещат и с нашите сънародници зад граница, защото паметта е признак на цивилизованост".

"Дневниците на Лолова" е създаден по истинските дневници на голямата актриса, която на 10 февруари ще празнува своя 86-и рожден ден. За вярната си публика в България и по света Лолова направи новия си спектакъл, в който има и много импровизации.

Голямата актриса реши да се пробва в не лесния жанр на стендъп комедията, след като получи покани за гастроли в Америка и Канада.

В спектакъла тя разказва за детството си, младежките години, семейството и ... любовта на живота си Славето. В мултимедийния спектакъл има кадри от последните години на Славето и Татяна, снимки от личния им семеен албум.

Мултимедията е създадена от журналиста Георги Тошев, който е автор на сценария.

Татяна Лолова ще представи своята стендъп комедия "Дневниците на Лолова" в Българския културен институт във Виена на 21 февруари, след което ще гостува в Грац.

През април актрисата ще е на турне в Германия.