Корнелия Нинова: Подкрепям президента. Нека всички, които искат промяна, да се обединим
Секция: ПОЛИТИКА
04 Февруари 2020 17:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корнелия Нинова: Подкрепям президента. Нека всички, които искат промяна, да се обединим

/КРОСС/ "Споделям напълно мотивите, с които президентът каза, че сваля доверието си от правителството на Бойко Борисов. Това бяха и мотивите за вота ни на недоверие само преди седмица". Това каза Корнелия Нинова, председател на НС на БСП, пред журналисти.

"Факт е, че правителството на Борисов превърна България в сметището на Европа и на света. Факт е, че дишаме най-мръсния въздух и стотици хиляди българи са без вода. Вотът на недоверие не мина математически, но получи широка обществена подкрепа извън парламента. Така че споделяме тези мотиви на президента и смятаме, че правителството е неспособно да даде развитие и перспектива на България. Управляват само от криза в криза, грижат се за собственото си оцеляване и това се превръща в агония за държавата и за българския народ. Затова нека всички, които искат промяна, да се обединим и да я поискаме", каза още Нинова.

Според нея президентът Радев е последователен- той посочва истинските проблеми и ги назовава- както е обещал на българските избиратели още по времето на предизборната си кампания.

"В Брюксел ще имам срещи в различни институции, на различни нива - в Европейската комисия - с еврокомисари, в Европейския парламент - с Групата на социалистите и демократите, с европейските синдикати, с европейските работодателски организации. Срещите ще по най-различни теми - Зелената сделка, младежката безработица, социалните права на европейците, минимална заплата, доходи и неравенства", сподели още Нинова преди визитата си в Брюксел.