Асен Блатечки напълня с 15 килограма, за да се превърне в Буров (видео)
Секция: Шоубизнес
05 Февруари 2020 13:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Асен Блатечки напълня с 15 килограма, за да се превърне в Буров (видео)

/КРОСС/ На изключителни „лишения", свързани с волята за здравословен и спортменски начин на живот, се подложи актьорът Асен Блатечки по повод новата си кино роля в „Останалото е пепел" . За да влезе в кожата на историческата личност Атанас Буров, мачото натрупал около 15 килограма над своите, за да придобие внушителния вид на авторитетния българския финансист и политик от 40-те години на миналия век. Блатечки трябвало да изостави за определен период атлетичната си фигура, а тази „мисия" се оказала успешна чрез прекратяване на тренировките във фитнес залата. „Престанах да тренирам и въобще не внимавах за храната. Но най-интересното е, че много бързо успях да сваля килограмите...", споделя актьорът. Само за един месец Асен Блатечки успява да си възвърне формата, като набляга предимно на плодове, а с фитнеса си наваксва с тренировки почти всеки ден.

Ролята на Буров е първото превъплъщение на Блатечки в историческа личност, що се отнася до киното. Реалният образ на българския дипломат и финансист Буров впечатлява актьора с патриотизма, постоянството и непреклонността в името на родината, както и с директния си, на моменти дори циничен характер, по което Блатечки намира прилика със самия себе си.
Романтичната историческа драма „Останалото е пепел" тръгва по кината от 6-ти март.

Сред актьорите, които ни пренасят в далечната 1944-та година, са още Диляна Попова, Нейтън Купър, Бен Крос, Неда Спасова, Евгени Будинов, Петър Райжеков, Симеон Лютаков, Свежен Младенов и др. Във филма са използвани автентични архивни кадри от разрушената по времето на Втората световна война София, а безупречната автентична визия е дело на художник-сценографът Боряна Минчева.
Режисьор на лентата е Георги Костов, сценарият е на писателя Александър Томов, оператор е Емил Топузов, а музиката е на композитора Петко Манчев.
За да вземе интервю от банкера Буров, в София пристига американският репортер Джордж Смит, в чиято роля е Нейтън Купър. Американецът попада в поредица от интересни ситуации с неочаквани развръзки, романтична изненада от съдбата и доста обрати, които оставят следи за цял живот. В късните си години Джордж (в ролята Бен Крос) се завръща към своите спомени, за да разкаже събитията от онези години.

video: https://www.youtube.com/watch?v=_AcgW2hRHFk&feature=emb_logo