Рашидов: Можем да си сътрудничим със Саудитска Арабия и с подкрепата на ЮНЕСКО
Секция: КУЛТУРА
05 Февруари 2020 17:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рашидов: Можем да си сътрудничим със Саудитска Арабия и с подкрепата на ЮНЕСКО

/КРОСС/ Вярвам, че България и Саудитска Арабия имат големи перспективи за развитие на връзките в областта на културата, а Регионалният център за опазване на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО, който открихме в София през 2012 година, може да бъде свързващо звено в тази сфера", заяви председателят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов на срещата си днес в парламента с посланика на Саудитска Арабия Месфер Абдулархман Ал-Гасеб. Това съобщиха от пресцентъра на Комисията по културата и медиите към Народното събрание.

Рашидов е и председател на Парламентарната група за приятелство със Саудитска Арабия. На срещата днес присъства и зам.-председателят на парламента Веселин Марешки, който е член на тази група за приятелство.

По време на разговора бяха обсъдени перспективи за разширяване на културния обмен между двете държави и възможностите, които дава културният туризъм. В скоро време предстои посещение на българска парламентарна делегация в Саудитска Арабия по покана на страната домакин.