Продават първото Ферари на Михаел Шумахер
Секция: СПОРТ
06 Февруари 2020 18:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Продават първото Ферари на Михаел Шумахер

/КРОСС/ Първият модел на Ферари, който легендарният пилот Михаел Шумахер кара след преминаването си в италианския тим през 1995-та година, бе пуснат в продажба. От британската компания "Джирардо енд Ко", която специализира в продажбата на ретро и спортни автомобили, не разкриват цената на болида, като всеки желаещ да го закупи ще трябва да се свърже лично с компанията.

Шумахер печели първите си две титли във Формула 1 с тима на Бенетон, след което е привлечен като суперзвезда от Ферари през 1995 с цел да донесе първа титла на отбора от 1983 година до онзи момент. На 16 ноември 1995 германецът прави първите си 17 тестови обиколки за Ферари с модел 412 T2 през близо две хиляди зрители на клубната база във Фиорана. По-малко от седмица по-късно той кара същия болид и на тестове в Португалия.

В последствие Шумахер кара друг болид през сезон 1996, след което печели пет световни титли с Ферари в периода 2000-2004. През 2018 Ферари прави пълно обновление на шасито, скоростната и спирачната система на колата, както и пребоядисване, като автомобилът е получил сертификат за автентичност от компанията.

Заедно с колата, от "Джирардо енд Ко" продават протоколите с времената от двете тестови карания на Шумахер. "Няма нужда да казваме, че за нас е чест да отговаряме за продажбата на тази изключителна и важна кола от историята на Формула. За нас е истинска радост не само да имаме шанса да прекараме време с такава машина, но и да ѝ намерим нов собственик", коментира собственикът на компания Макс Джирардо.