Над 30 арестувани на „Калотина“ заедно с началника на пункта
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Февруари 2020 17:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 30 арестувани на „Калотина“ заедно с началника на пункта

/КРОСС/ Над 30 са задържаните на ГКПП Калотина, съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Сред арестуваните са гранични полицаи и началникът на митническия пункт, има и гранични полицаи, както и такива, които в момента са били в почивка, а не на смяна.

"Наблюдаващите прокурори ще кажат на кого ще повдигнат обвинение. След всяка операция ставаме все по-добри и по-добри. Стиковката е на отлично ниво. Поредната операция го потвърждава това", похвали Иванов съвместната акция с участието на прокуратурата, МВР, Жандармерията, КПКОНПИ и Вътрешна сигурност. Заради арестите е било спряно движението и обработването на преминаващите автомобили през граничния пункт и от сръбска страна, но в момента, в който "дойдат хора, които да подменят задържаните, ще се възстанови работата", обеща Ивайло Иванов.

"Положителното е, че успяхме да запазим всичко в тайна до последния момент", подчерта главният секретар. "Това, което се случва, е , че се провежда разследване под надзора на спецпрокуратурата. Събрани са доказателства за ОПГ с корупционни действия. Прокурорите работят заедно с колегите от мвр, вътрешна сигурност, антикорупционната комисия. Поредната изключително мащабна организация", заяви и главният прокурор Иван Гешев.

"Всички служби съвместно с изпълнителната власт работим на изключително високи обороти, работим във всякакви направления, независимо дали ства въпрос за министри олигарси или за битова престъпност и корупция по високите етажи", подчерта главният прокурор.