Преспите в област Разград са на места над 2 метра, движението е възстановено
Секция: Автомобили
07 Февруари 2020 16:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преспите в област Разград са на места над 2 метра, движението е възстановено

/КРОСС/ Възстановено е движението по републиканската пътна мрежа в област Разград. Почти всички третокласни пътища са проходими при зимни условия след силния снеговалеж, навяванията и преспи, които на места са били над 2 метра. Продължава обработката на пътните настилки и е ограничено преминаването на моторни превозни средства по три третокласни отсечки - път III-4902 от с. Побит камък до с. Острово, път III-206 от с. Студенец до с. Каменар и път III-4904 от кръстовището с общински път „Разград - Дянково" до Северната индустриална зона на Разград. Екипите на пътноподдържащите фирми работят и се очаква до края на деня да бъде пуснато движението и по тези участъци. 27 снегопочистващи машини са на терен и обработват пътните настилки за осигуряване на пътуването при зимни условия.

Агенция „Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, с подходящи гуми, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.