Принцеса Биатрис се омъжва през месец май
Секция: Шоубизнес
07 Февруари 2020 17:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Принцеса Биатрис се омъжва през месец май

/КРОСС/ Принцеса Биатрис - внучката на кралица Елизабет Втора, ще се омъжи за предприемача Едоардо Мапели Моци на 29 май в двореца Сейнт Джеймс в Лондон, оповести Бъкингамският дворец, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

Сватбената церемония ще е с по-частен характер в сравнение с тази на по-малката й сестра Юджини, която се омъжи за бизнесмена Джак Бруксбанк с характерната кралска пищност в Уиндзорския дворец през 2018 г.

"Нейно Величество разреши церемонията да се състои в кралския параклис на двореца Сейнт Джеймс", се казва в комюнике на Бъкингамския дворец.

"Церемонията ще бъде последвана от частен прием, даден от кралицата в градините на Бъкингамския дворец", допълват от там.

В кралския параклис са се състояли много сватбени церемонии на кралското семейство, включително тази на кралица Виктория и принц Албърт на 10 февруари 1840 г. Там бе извършено и кръщенето на принц Джордж, по-големия син на принц Уилям и съпругата му Кейт.

Тридесет и една годишната Биатрис е девета поред в наследяването на престола. Тя е дъщеря на принц Андрю - втория син на Елизабет Втора, и на Сара Фъргюсън. Родителите й са разведени.

Тридесет и шест годишният Моци е магнат в областта на недвижимите имоти.