Мъжете, които готвят, чистят и гледат децата, са нeустоими за жените
Секция: ЛЮБОПИТНО
08 Февруари 2020 10:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Мъжете, които готвят, чистят и гледат децата, са нeустоими за жените

/КРОСС/ Много мъже се чудят как да станат по-привлекателни за дамите. Част от тях прекарват часове във фитнеса, за да правят мускули, други се подлагат на болезнени козметични процедури, трети заучават виц след виц, защото са чували, че жените си падат най-много по чувството за хумор на мъжа.

Според учените обаче нещата можело да бъдат много по-лесни. Оказва се, че просто мъжът трябва да сложи едни гумени ръкавици, да чисти къщата, да готви, да пере и изобщо да се включи в колкото се може повече домакински задължения, за да бъде привлекателен за жените.

Благодарение на данните от проучване, анализирани от социолозите Скот Колтрейн и Мишел Адамс от Калифорнийския университет, разбираме, че дамите просто не могат да устоят на мъж с кош за пране например. Категорични са, че мъжете, които изпълняват повече домакински задължения са по-привлекателни и желани от противоположния пол.

Разбира се, освен това проучване, съществуват и други в зашита на тази теория. По-старо изследване по въпроса показва, че в двойките, в които жените и мъжете работят на пълно работно време, домакинските задължения се поделят между партньорите и двамата са много по-доволни и удовлетворени от брака или от връзката си.

Друг експерт - психологът доктор Готман, който е специалист в областта на брака и връзките, казва, че неговите проучвания го водят до заключението, че съпругите идентифицират участието на мъжете си в домакинските задължения като знак на любов към тях и това още повече ги привлича към тези мъже.

Тези изводи напълно опровергават схващането, че представителите на силния пол биват лишени от своята мъжественост, ако периодично взимат участие в чистенето, прането, готвенето, грижите за децата и т.н. Напротив, това ги прави още по-привлекателни за дамите и заздравява връзката.

 

 

 

Още по-важно е, че малките момчета взимат пример от бащите си. Друго проучване установява, че момчетата, които участват в изпълнението на домакинските задължения заедно с татковците си, се справят по-добре с комуникацията с другите деца в училище. Освен това е много по-малко вероятно да не слушат учителите си или да се държат лошо с тях, както и да се държат зле в клас. А такива хора са предпочитани за комуникация от околните.