Корнелия Нинова в Пловдив: С Гергов си говорим, когато идва на Национален съвет
Секция: ПОЛИТИКА
08 Февруари 2020 13:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корнелия Нинова в Пловдив: С Гергов си говорим, когато идва на Национален съвет

/КРОСС/ "Не сме говорили с Георги Гергов за предстоящите избори в БСП. С него разговаряме, когато идва на Национален съвет, там се виждаме и си говорим нормално, извън това не сме коментирали". Така отговори на въпрос на журналисти в Пловдив лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

Тя присъства днес на дискусия, организирана от клуб „Георги Кирков“ под тепетата, на която се обсъждат актуални политически въпроси. 

Основен организатор на дискусията е бившият общински съветник Иван Петков – Бебето. "Всички са поканени на тази среща, нашият дискусионен клуб е изпратил покана към Градския съвет, всеки един член на партията може да дойде и да присъства днес" каза той. 

Нинова посочи, че дали ще има смяна на ръководството на БСП в Пловдив зависи от пловдивските социалисти. "Затова вече казах, че веднъж на четири години силата е в тях. Те сами трябва да изберат своето ръководство. Те решават и тук никой няма да им се намесва", посочи соцлидерът. "Очевидно, гледайки резултатите от местните избори, оценката за работата на пловдивската организация не е отлична. Имам какво да се работи за това тя да бъде по-силна на следващите местни избори. Не си позволявам да критикувам публично пред медии, ако имам критика, ще я кажа на тях и това го правя от уважениее към членовете на БСП", подчерта Корнелия Нинова.

Тя посочи, че поканата към нея за участие в дискусията днес е отправена от пловдивските социалисти, а очакванията ѝ са в залата да се говори за ситуацията в страната. Тя изрази надежда да чуе и тяхната оценка за тази ситуация. Ще се обсъжда и организацията на отчетноизборната кампания в БСП, както и прекият избор на председател.

"Въведохме този принцип и смятам, че е най-демократичният и модерен начин за избор на председател. Това е предизвикателство пред цялата партия, защото го правим за първи път. Ще говорим за организацията на този процес и ще обсъдим подготовката на конгреса, както и бъдещата политика на БСП в тази сложна ситуация в страната. Трябва да говорим за парламентарните избори, така че имаме много теми да осбъждаме – и националнополитически и вътрешнопартийни въпроси", допълни лидерът на БСП.