Русия изпрати самолет с хуманитарна помощ на Китай
Секция: Русия
08 Февруари 2020 14:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия изпрати самолет с хуманитарна помощ на Китай

/КРОСС/ Самолет Ил-76 на Министерството на извънредните ситуации на Руската федерация излетя с пратка хуманитарна помощ за Китай, съобщиха от пресслужбата на министерството пред ТАСС.

"Самолетът излетя от международното летище Жуковски в 13:33 по московско (12.33 ч. българско) време. Той ще извърши хуманитарен полет до Китайската народна република. На борда му са медицински препарати и лични предпазни средства", съобщиха от руското министерство за извънредни ситуации.

Събирането на хуманитарна помощ от областите Москва, Твер и Воронеж започна на 6 февруари. Помощта за Китай се предоставя от името на президента Владимир Путин и руското правителство.

Както по-рано обясни министърът на промишлеността и търговията на Руската федерация Денис Мантуров, Русия ще изпрати 2 милиона медицински маски в Китай като хуманитарна помощ. Общото тегло на товара ще бъде 23 тона.

Редица държави, включително Русия, евакуираха своите граждани от Хубей. На 5 февруари на летището в Тюменска област пристигнаха 144 души - руснаци, както и граждани на Армения, Беларус, Казахстан и Украйна.