„Жокера“ с номинация за „Златна малинка“
Секция: Шоубизнес
08 Февруари 2020 16:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Жокера“ с номинация за „Златна малинка“ „Рамбо: последна кръв“ на Силвестър Сталоун с най-много шансове за антинаграда

/КРОСС/ Традиционно преди обявяването на наградите „Оскар“ излизат номинациите за „Златна малинка“ за най-слабо представяне в киното. Тази година ще бъде юбилейното 40-о връчване на антинаградите, съобщават на сайта си „Razz news“ учредителите на „малинките“.

С номинация тази година се е сдобил дори един от предвижданите за победители в оскарите филм – „Жокера“. Той е отбелязан в категорията „неуважение към човешкия живот и частната собственост“ заедно с „Рамбо: последна кръв“ на Силвестър Сталоун и „Хелбой“.

Последната част на „Рамбо“ е номинирана и за най-лош филм на годината.

Заедно с него в тази категория са още мюзикълът „Котките“, считан за един от най-грандиозните провали на Холивуд през миналата година, „Фанатикът“ с Джон Траволта, „Преследването на Шарън Тейт“ на режисьора Даниел Фарандс – филм, в който е интерпретирана същата история, която разказва и Тарантино в „Имало едно време в… Холивуд“.

В тази категория е и „Погребението на семейство Мадея“, продуциран и режисиран от Тайлър Пери. Същите филми имат и антиноминации за режисьор и сценарий.

Със „Златна малинка“ може да се сдобият още Матю Макконъхи, Силвестър Сталоун и Джон Траволта като актьори във главни роли. Сред жените за най-зле представили се са обявени Ан Хатауей, Хилари Дъф, Тайлър Пери и Франческа Хейуърд.

В списъка с номинации присъстват Джуди Денч и Джеймс Кордън (заради „Котките“), Брус Уилис, Джесика Частейн и още много други.

Малко по-различна е категорията „Изкупление“, в която са номинирани творци, бивши носители на „Златна малинка“, които обаче достойно са се завърнали в света на доброто изкуство.

Тази година за тази награда се борят Еди Мърфи („Dolemite Is My Name“), Киану Рийвс („Джон Уик 3“ и „Играта на играчките 4“), Адам Сандлър („Uncut Gems“), Дженифър Лопес („Да свалиш Уолстрийт“) и Уил Смит („Аладин“).

„Малинките“ ще бъдат връчени след наградите на Академията.