Карнавалът във Венеция - феерия от цветове
Секция: Туризъм
09 Февруари 2020 08:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Карнавалът във Венеция - феерия от цветове Венецианският карнавал се провежда до 25 февруари - цели 18 дни

/КРОСС/ Със зрелищно водно шествие по канала Рио ди Канареджо в квартал Канареджо на Венеция  официално бе открит Венецианският карнавал. 

Мотото на тазгодишното издание на карнавала е "Игра, любов и лудост".

Карнавалът продължава цели 18 дни, до 25 февруари.

В продължение на тези близо три седмици площадите, палатите, музеите и каналите на Венеция се превръщат в сцени на редица развлечения.

На един от площадите - Сан Поло в едноименния квартал дори ще има ледена пързалка на открито.

Карнавали се провеждат и в околните населени места, сред които Местре и на цветния остров Бурано.

Няколко са знаковите събития, които заклетите почитатели на карнавала във Венеция не изпускат.

Освен двете водни карнавални шествия, по време на карнавала се организира и конкурс за най-добра маска, който приключва на 25 февруари и в който може да победят цели групи от хора, дегизирани тематично.

В наскорошно издание на карнавала една от наградите на конкурса беше присъдена на група дами, дегизирани като британската кралица Елизабет Втора и носещи за целта ярките и типични за нея палта и шапки.

На 14 февруари ще има бал на влюбените.

На 15 февруари в централния квартал Сан Марко ще се проведе традиционното шествие на 12-те най-хубави момичета на Венеция, известни като 12-те Марии, облечени в традиционни венециански одежди.

В последния ден от карнавала една от тях ще бъде обявена за красавица на карнавала и ще има честта да участва в ключово събитие в изданието му догодина.

На 16 февруари, 23 февруари и на 25 февруари ще са емблематичните полети на Ангела, на Орела и на Лъва, по време на които знаменитости, дегизирани като Ангел, Орел и Лъв, "прелитат" от камбанарията на базиликата Сан Марко над централния площад Сан Марко. Вече е известно, че тази година в ролята на Ангела ще е Линда Пани, която миналата година беше обявена за най-красиво момиче на карнавала.