Диодато е победителят на фестивала на италианската песен "Санремо"
Секция: КУЛТУРА
09 Февруари 2020 09:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Диодато е победителят на фестивала на италианската песен "Санремо"

/КРОСС/ 38-годишният Антонио Диодато е тазгодишният победител на 70-ия "Санремо". Фестивалът на италианската песен премина при много голям телевизионен интерес и ще се запомни и с някои любопитни факти.

Победител в юбилейното издание стана Диодато с песента Fai rumore ("Вдигаш шум"), в смисъл любовта бушува. Втори остана Франческо Габани с Viceversa ("Обратно") или баланса между противоположностите, с наградата за най-слушаната чрез стрийминг песен. Победител в категорията "Нови певци" стана синът на известния актьор Алесандро Гасман - 21-годишният Лео. Той успя с песента Vai bene così ("Така си добре") и посвети успеха си на всички актьори, чийто живот е сложен.

За първи път в историята на фестивала на сцената на театър „Аристон” се случи абсурд, дело на дуета Морган и Буго. След пререкания между тях Морган сменил текста на песента им Sincero ("Чистосърдечен") с хули срещу колегата си и ги изпя по време на изпълнението им, при което Буго напусна сцената. Дуетът беше дисквалифициран - един безпрецедентен случай на "Санремо".

Телевизионният интерес отбеляза  рекордно постоянно високо ниво през всичките фестивални вечери с около 10 милиона зрители, равно на близо 54%. Заслугата е на водещия шоумен и артистичен директор на фестивала Амадеус и на неговия сценичен партньор – универсалния артист, певец и радиоводещ Фиорело.