Победителят в Санремо Диодато ще представи Италия на Евровизия 2020 в Ротердам (Видео)
Секция: КУЛТУРА
09 Февруари 2020 13:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Победителят в Санремо Диодато ще представи Италия на Евровизия 2020 в Ротердам (Видео)

/КРОСС/ Певецът и композитор Антонио Диодато спечели голямата награда във финала на юбилейното 70-то издание на фестивала за италианска музика Санремо.

Така той получи правото да представи Италия с песента си "Fai rumore" (Вдигаш шум) на Евровизия 2020 - най-престижната музикална надпревара в Европа, гледана от над 200 милиона зрители в цял свят.

Видео от изпълнението на Диодато на Санремо 2020:

 

video: https://www.youtube.com/watch?v=yFr8xbkvFLc

 

38-годишният Диодато потвърди, че ще представи Италия в Ротердам по време на пресконференцията след победата си в Сан Ремо и сподели пред италианските медии: “Щастлив съм, че ще мога да бъда посланик на италианската музика пред света. Евровизия е страхотна възможност за всеки един изпълнител.”

Диодато оглави безапелационно вота на журитата, телевизионните зрители и журналистите и победи в надпреварата, в която участваха още 22 популярни италиански изпълнители.

Сред тях беше победителят от Санремо 2017 Франческо Габани, който остана втори в тазгодишната издание с песента си "Viceversa“ (Обратно).

 

video: https://www.youtube.com/watch?v=Tjutjldi48o

 

На Евровизия 2017 в Киев Габани завърши на шесто място с един от най-големите хитове в Италия за последното десетилетие "Occidentali's karma“ (Кармата на западняците). И тази година Санремо отбеляза огромни зрителски рейтинги - над 10 милиона зрители пред екрана във финалната вечер.

Италия е една от най-успешните държави в конкурса след завръщането си на Евровизия през 2011-a година, когато Рафаел Гуалази завършва втори във финала в Дюселдорф.

В Тел Авив през 2019-a Италия се класира отново втора с хита “Soldi” (Пари) на Mahmood, който и до днес намира място в ефира на много музикални телевизии и радиа в цяла Европа .

 

video: https://www.youtube.com/watch?v=M-aoyPa41Ic

 

Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2020 ще бъдат излъчени на живо по БНТ1 на 12, 14 и 16 май от 22 часа. Българският представител на Евровизия 2020 Виктория Георгиева ще вземе участие във втория полуфинал на конкурса на 14 май, а Италия ще се представи директно във финала.