Поклон пред Кърк Дъглас и Коби Брайънт на Оскарите
Секция: Шоубизнес
10 Февруари 2020 12:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Поклон пред Кърк Дъглас и Коби Брайънт на Оскарите

/КРОСС/ Раздадоха най-престижните кинонагради в Холивуд - „Оскар". Южнокорейската социална сатира „Паразит" сътвори история - стана първата чуждоезична продукция, триумфирала във водещата категория за най-добър филм. В категориите за най-добър актьор и актриса бяха отличени съответно Хоакин Финикс за "Жокера" и Рене Зелуеъгър за "Джуди". Първи отличия на киноакадемията спечелиха Брад Пит за най-добър актьор в поддържаща роля за "Имало едно време в Холивуд" и Лора Дърн за най-добра актриса в поддържаща роля за "Брачна история".

Беше почетена паметта на холивудската легенда Кърк Дъглас, който преди дни почина на 103 години, както и на носителя на „Оскар" за документален филм - баскетболната звезда Коби Брайънт, който загина при катастрофа с хеликоптер заедно с дъщеря си и още седем души.
За втора поредна година церемонията за наградите на киноакадемията премина без водещ.

Шоуто в театър "Долби" започна с монолог на двама бивши домакини - Стив Мартин и Крис Рок. Мартин окачестви поверената му задача да открие шоуто като "невероятно понижение". Комикът напомни също, че "нещо" липсва в тазгодишната режисьорска категория. "Вагини", отвърна Крис Рок.

video: https://www.youtube.com/watch?v=GITBtQebF0Q&feature=emb_logo