Код "оранжев" в Сингапур заради коронавируса, населението се запасява с храни (СНИМКИ)
Секция: СВЯТ
10 Февруари 2020 18:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Код "оранжев" в Сингапур заради коронавируса, населението се запасява с храни (СНИМКИ)

/КРОСС/ До момента в Сингапур има 43 потвърдени случая на коронавирус. Преди 3 дни страната премина в режим "Оранжев" - спиране на ученически екскурзии, проверка на телесната температура на посетителите във всички публични учреждения, воденето на отчет на всеки посетител дали и къде е пътувал в чужбина наскоро, и др.

В случай, че броят на заразените продължи да се увеличава, правителството ще въведе най-рестриктивния органичителен режим - "Червен", при който всички училища ще бъдат временно затворени, както и институции с публичен физически достъп до тях (чакални, гишета и пр.), би се преминало на домашен режим на изпълняване служебните задължения (където това позволява), затваряне на границите, изолационен режим и др. ограничителни мерки.

В момента животът в Сингапур продължава да тече както обикновено, разказват българи, живеещи там. На публични места немалко хора носят предпазни лицеви маски, но те са задължителни във всички държавни и частни институции с регулярен човешки поток. Рафтовете в магазините са поопразнени, но Министър-председателят призова хората да не изпадат в паника и да не се презапасяват излишно.

Снимки Живко Гиргинов