Откриха приближения на Божков - Тумпаров, наложиха му 1,5 млн. гаранция
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Февруари 2020 15:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Откриха приближения на Божков - Тумпаров, наложиха му 1,5 млн. гаранция

/КРОСС/ Обявеният за издирване приближен на Васил Божков бизнесмен Александър Тумпаров е бил открит в България, предава БНР.По непотвърдена информация той е настанен в болница, защото има влошено здравословно състояние, а съдът му е наложил гаранция от 1,5 млн. лева.

Александър Тумпаров (вляво на снимката) е управител на "Еврофутбол", член на надзора на футболен клуб "Левски" и ръководител на казиното в хотел "Интерконтинентал" в София.

Васил Божков е задържан в ОАЕ и българските власти подготвят искане за неговата екстрадиция. Заедно с него в ОАЕ бе задържан и мажоритарният собственик на ПФК Левски Георги Попов, който държи близо 85% от акциите на клуба.

На летището във Виена пък бе арестуван Борис Бекяров, също близък на Божков, за когото също има европейска заповед за арест.

Срещу Васил Божков прокуратурата повдигна 7 обвинения - за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба.

По сметки на прокуратурата фирмите му за хазартни игри дължат на държавата над 559 млн. лева.