Google отбелязва 15-я рожден ден на Google Maps с някои новости
Секция: Технологии
10 Февруари 2020 18:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Google отбелязва 15-я рожден ден на Google Maps с някои новости

/КРОСС/ Услугата за навигация и дигитални карти Google Maps навършва 15 години, като Google отбелязват случая с добавянето на редица новости към нея. На първо място е наличието на нова икона, която заменя добре познатата ни досегашна мини карта. Новата икона е под формата на игла/маркер (pin), която ще е в същата цветова схема като логото на компанията, предава Mobile Bulgaria.

За ограничен период от време, докато използвате услугата за навигация, ще виждате иконка на тематичен парти автомобил. Друга основна промяна е наличието на пет бутона в долната част на интерфейса. Наличните досега секции Explore и Commute са все още тук, но третата позната опция For you е премахната, а на нейно място откриваме три нови - Saved, Contribute и Updates.

При избор на секция Saved ще бъдете отведени към Your places, като по този начин получавате много по-лесен достъп до тази функционалност. Contribute също представлява пряк път, който отива към познатата ни опция за добавяне на ревюта, мнения, снимки и т.н. Updates от друга страна събира в себе си два раздела - стария For you и Following, като включва списък с нови и набиращи популярност обекти, които са въведени от местни експерти и издатели.

Google загатва и за подобрения във функционалността за пешеходна навигация с добавена реалност Live View. Скоро в този режим ще е възможно лесно да видите разстоянието до обекта, който търсите. През март компанията планира също така да разпространи услугата си за предсказване на натовареността на градския транспорт в повече региони. При използване на тази функционалност е възможно да получите молба за попълване на въпросник, който ще подобрява нейната точност.

Google започва разпространението на всички тези новости в мобилното приложение на Google Maps за Android и iOS, но може да отнеме известно време, докато те достигнат и до вас.