Теодосий Спасов изнесе уникален концерт на ледения континент
Секция: Шоубизнес
10 Февруари 2020 16:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Теодосий Спасов изнесе уникален концерт на ледения континент

/КРОСС/ Теодосий Спасов е първият солов изпълнител, свирил на всички континенти. По покана на проф. Христо Пимпирев, ръководител на 28-та Българска антарктическа експедиция той бе включен в състава на последната група, заедно с китариста Християн Цвятков.

Вдъхновени от уникалната красота и природа на Ледения континент те композираха 10 нови творби, като: „Танц с пингвини", „Куцото куче", "Вълчият залив", "Да те чакам вечно мога аз", „Тигрите на Дрейк", „Жажда за свобода" и „Живеещият в камъните - Living in Stones (Livingston) ".
Насред колонии от пингвини и тюлени двамата музиканти изпълниха част от композициите, а животните не само не се уплашиха, но дори харесаха музиката и слушаха с голямо внимание.

В събота (8 февруари) на обновената Испанска база „Хуан Карлос I" беше изнесен първият по рода си концерт в Антарктида пред публика от испански и български полярници. Бяха изпълнени три от новите композиции, както и импровизации на испанско фламенко и българско хоро. След концерта на „Металика" през 2013 г. в Антарктида, това е първият дует в света, свирил на Ледения континент.
--