Цветанов: Импийчмънт на Румен Радев? Това е политически блъф
Секция: ПОЛИТИКА
10 Февруари 2020 16:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цветанов: Импийчмънт на Румен Радев? Това е политически блъф

/КРОСС/ Бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов омаловажи заплахите на ГЕРБ срещу президента Румен Радев, че може да прибегне до отстраняването му от поста.

„Смятам, че това е повече политически блъф, отколкото реалност, защото на страната не е необходимо да има подобни действия, особено когато остава близо година до редовни парламентарни избори", коментира Цветанов пред БНР.

„Винаги дипломацията и разговорите могат да решат дадени проблеми, а не военните действия или противопоставяне, от което може да има тежки последици за администрацията - както на президента, така и на българското правителство", допълни бившият №2 в ГЕРБ.

От управляващата партия вече се отметнаха от заканите си срещу държавния глава.

УБЕДЕНОСТ

Цветанов е сигурен, че мярката срещу съдията Андон Миталов е подплатена с доказателства: "Когато имат подобно решение на Съединените щати, то е за гарантиране сигурността както на САЩ, така и много ясен знак към съответните държави, с които те партнират. Убеден съм, че за това, което е предприето от американска страна, има достатъчно доказателства, за да бъде предприето това решение".

"За всички е ясно, че САЩ са лидер в световния мир, спазването на демократичните устои и правовия ред. Разбира се, че всичко това опира и до геополитика."