СЗО с извънредна среща за коронавируса, жертвите вече са над 1000
Секция: СВЯТ
11 Февруари 2020 08:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
СЗО с извънредна среща за коронавируса, жертвите вече са над 1000 Тръмп хвали Китай

/КРОСС/ Жертвите на коронавируса 2019-nCoV в Китай вече са 1016. За денонощие са починали 108 души, 103 от които са в провинция Хубей, където се намира епицентърът на заразата, предадоха информационните агенции.

Към полунощ на 10 срещу 11 февруари потвърдените случаи на инфекцията в Китай са 42 638 - за последните 24 часа броят им е нараснал с 2478, от които 2 097 са в Хубей. В болниците се намират 37 626 пациенти с вируса, като 7333 са в тежко състояние. Изписани са 3 996 души.

Днес в Женева започва двудневният глобален форум на Световната здравна организация, на който ще бъдат одобрени мерки за борба с коронавируса. В него ще участват 400 експерти от различни страни.

Основната цел е да се обединят усилията за разработване на методи за лечение и на ваксини. Сред темите, които ще се дискутират, е определянето на източника на щама, размяната на биологични проби и генетичен материал.

Същевременно президентът на САЩ Доналд Тръмп предсказа, че коронавирусът ще изчезне през април поради горещините и похвали отново действията на китайското правителство, предаде Франс прес.

"До април или през април, топлината като цяло убива подобни вируси", заяви Тръмп от Белия дом.

"Това ще е нещо хубаво", добави той. Развитието на епидемията на новия коронавирус може да се промени с настъпването на пролетта и лятото, но мерките за предотвратяване на разпространението на вируса ще бъдат определящи, отбелязва АФП.

Засега епидемията продължава да се разпространява и здравните власти избягват прогнози кога броят на заразените ще започне да намалява.