Могат ли феновете на Левски да спасят отбора
Секция: СПОРТ
12 Февруари 2020 10:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Могат ли феновете на Левски да спасят отбора

/КРОСС/ Могат ли феновете на Левски да спасят отбора, който след неприятностите, които застигнаха бизнесмена Васил Божков и други хора, свързани с финансирането на клуба, е на ръба на финансовия колапс.

"Това, което е много важно да се направи, е да се плати задължението към НАП, което е в размер на 143 000 лева", каза пред БНР Степан Хиндлиян от Националния клуб на привържениците на Левски и допълни:

"Защото една неплатена вноска прави целия борч на Левски към данъчните изискуем на секундата - това са приблизително 4,8 милиона лева", каза той.

"Каквото има събрано при нас, ще го дарим на клуба. И каквото съберем по време на мача, също ще го дарим на клуба за събирането на тази неотложна сума. Аз вярвам, че 7000 човека в "Б" сектор по 20 лв. прави 140 000 лева - не е невъзможна и непостижима цел", отбеляза той.

А следващата вноска?

"Ние сме напълно наясно, че с общите си усилия можем да правим кръпки и да закрепим положението до някакъв период от време, но това не решава дългосрочно проблемите, пред които клубът ни е изправен. Ясно е, че без генерални спонсори, които да влагат сериозни пари, няма как да се получи. Хубаво от друга страна е, че левскарската общност е доста чувствителна, когато има проблеми пред клуба, когато той е опрян до стената, хората се ентусиазират и реагират", посочи още Хиндилян.

Имат ли контакт от клуба с хората, които държат парите на Левски?

"Нямаме такъв контакт, нито през адвокати, нито през посредници. Това е нещо, което и самият изпълнителен директор на клуба г-н Павел Колев обяснява от известно време, че той също няма контакт с тях. Доколкото имаме някаква информация сметките, по които са влизали пари в Левски, са запорирани. Така че дори двамата братя Ганеви, които бяха управители на Националната лотария и които според градските легенди и публичната тайна са хората, които са вкарвали пари в Левски от техния дял, техните сметки са запорирани, категоричен бе председателят на Националния клуб на привържениците на Левскии.

"Ние не сме чули да имат обвинения, но тук трябва да изпаднем в една друга хипотеза и да разсъждаваме по темата - защо това е така", каза още той.