Откриха предложение за брак в Google Maps
Секция: Технологии
13 Февруари 2020 08:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Откриха предложение за брак в Google Maps

/КРОСС/ Необичайно предложение за брак, изорано в германска нива в провинция Хесен и разчитаемо само от въздуха, беше засечено от сателитната функция Google maps на популярната интернет търсачка, предава ДПА.
Потребителите на мрежата, ако увеличат над Хютенберг, град в югоизточната част на Германия, ще видят не само улици и къщи, а също така и гигантския надпис "Willst du mich heiraten?". На немски изречението означава "Би ли се омъжила за мен?" и е дело на Щефен Шварц, предаде БТА.

Той е местен фермер, който миналата година направил надписа в нивата си с помощта на редосеялка. Неговият кум му помогнал да програмира селскостопанската машина по начин, при който селскостопанската машина не пуснала царевични семена, където трябвало да се появят в незасетите участъци буквите. Те били с големина 100 на 200 метра.

"Не възнамерявах предложението ми да се вижда от сателитната функция на "Google maps", коментира Шварц. Той разбрал за появата му от своя леля, живуща в Канада, която се натъкнала на надписа.
След това той накарал уж случайно годеницата си да облети с дрон нивата му и тя разбрала за предложението. Сватбата е планирана за месец юни.