Министрите на здравеопазването на ЕС на извънредна среща заради коронавируса в Общността
Секция: Здраве
13 Февруари 2020 07:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министрите на здравеопазването на ЕС на извънредна среща заради коронавируса в Общността

/КРОСС/ Общият брой на заболелите в ЕС досега е над 30. Заради коронавируса бе активиран механизмът на Общността за гражданска защита, като Европейската комисия изпрати два самолета до китайския град Ухан и околностите му, с които да бъдат репатрирани европейските граждани.

Вчера председателят на парламентарната група на ЕНП Манфред Вебер определи срещата на министрите като "твърде закъсняла". Той припомни, че няма общ подход към идващите хора извън ЕС, които са били в Китай през последните месеци. "В Италия има забрана, а в Германия - не и няма проблем да се мине от летището в Милано към Мюнхен", подчерта той и припомни определението на Световната здравна организация, че вирусът е международна заплаха за човешкия живот.
Междувременно броят на жертвите на новия коронавирус в провинция Хубей се увеличи с 242 души. Така починалите в Китай станаха най-малко 1355, съобщиха днес местните власти, цитирани от "Франс прес". Има 14 840 нови случая на заразени в тази централна провинция, огнище на епидемията от вирусна пневмония, с което общият брой на заболелите достигна близо 60 000.