Хванаха 2 тона канабис на границата с България
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Февруари 2020 15:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хванаха 2 тона канабис на границата с България

/КРОСС/ Министърът Рухсар Пекчан съобщи в социалната мрежа „Туитър" детайлите по операцията и заяви, че общо повече от 2 тона канабис е бил конфискуван в операцията. Според него става дума за „най-голямото някога задържано количество" канабис на турската граница.

Митничарите проверявали камион, който идвал от Грузия и пътувал за Италия. Те направили рентгенова проверка на камиона, който според шофьора пренасял торове. По време на проверката полицейските кучета реагирали на миризмата на товара и полицаите извършили по-детайлна проверка, при която открили забранените вещества, събрани в общо 213 торби в каросерията на камиона.Според полицията канабисът е имал улична стойност от над 124 млн. турски лири (около 19 млн. евро). Шофьорът на автобуса, чието име и националност не са упоменати, е бил арестуван.

Малко по-късно турските митничари са задържали и друг камион, този път пренасящ 306 кг канабис, на границата с Гърция. В този случай забранените вещества са били скрити в специално отделение в камиона.