Библиотеката в Смолян посреща читатели с любовни романи
Секция: КУЛТУРА
14 Февруари 2020 12:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Библиотеката в Смолян посреща читатели с любовни романи

/КРОСС/ Регионалната библиотека „Николай Вранчев" в Смолян посреща читателите днес с колекция от любовни романи. Изненади има и за празнуващите Трифон Зарезан.

За първия път на двойния празник днес - Трифон Зарезан и Свети Валентин, в областната библиотека четящите хора ще получат изненади, каза директорът ѝ Светлана Хаджиева:

"За историята на виното и какви са традициите на Трифон Зарезан - Денят на лозаря, читателите ще могат да разберат от специално експонираните книги в отдел "Заемна за възрастни", а с инициативата "Любов на тъмно" всеки читател, който посети библиотеката, ще има възможност да заеме опакован любовен роман изненада сме го нарекли, защото той не се вижда", разказа тя и поясни:

"На него има анотация с това какво съдържа книгата, но заглавието и автора на този роман ще може да разбере едва след като напусне библиотеката. Това са класически любовни романи, които са във Фонда на регионалната библиотека и който, според нас, всеки един читател през живота си трябва да прочете".