Борисов: Когато ме подслушваха в тоалетната, стисках зъби
Секция: Коментари
15 Февруари 2020 09:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов: Когато ме подслушваха в тоалетната, стисках зъби

/КРОСС/ Когато партията на Радев мен ме подслушваше в тоалетната, аз не обвиних никого. Даже нещо повече – когато разбрах сега, и стана много неприятно. Аз нямам, заклевам се, нищо общо с това. Искат да ме замесят. С тази тирада от думи премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос, знаел ли е, че президентът Румен Радев е подслушван от ДАНС. Министър-председателят е в Мюнхен за среща на НАТО, но даде традиционния си брифинг за медиите, пред които се разходи по всички „актуални теми“ за ситуацията“ България.

Припомняме, че самият президент отправи въпрос знаел ли е Борисов, че държавният глава е подслушван. Същото попитаха днес в парламента и депутатите от БСП, но шефката на НС Цвета Караянчева отказа да допусне въпроса в парламентарния контрол.

Борисов опита да опровергае и друга критика, отправена му преди дни от Румен Радев –че всяка сряда привиква главния прокурор в кабинета си. Обясни, че напоследък Гешев нямал време и пропускал тези „оперативки“. Но че двамата се били разбрали прокуратурата да „размаже всичко живо, което цапа въздух, земя и вода“.  Главният прокурор поел ангажимент да си върши работата и оттам-нататък премиерът не се интересувал, защото не било негова работа. Прокуратурата, според Борисов,  можела да арестува когото си иска.

По това сме се разбрали. Дали арестуват министър, дали арестуват зам.-министър или който и да, това не е моя работа и не ме интересува, и не ми е долагано. Това се заклевам, обяви патетично премиерът. И за повече автентичност се прекръсти.