Пентагонът спря временно поръчката към Microsoft
Секция: Технологии
15 Февруари 2020 10:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пентагонът спря временно поръчката към Microsoft Причината - съдебно дело от страна на Amazon по Закона за защита на конкуренцията

/КРОСС/ Голямата обществена поръчка за облачни услуги на Министерството на отбраната на САЩ към Microsoft е временно спряна заради съдебно дело от страна на Amazon по Закона за защита на конкуренцията. Компетентният съд е одобрил искане за забрана от страна Amazon в четвъртък, заяви Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" на bloombergtv.bg.

"Съдът е разпоредил също Amazon да внесе гаранция от 42 млн. долара. Парите трябва да послужат като компенсация, ако се окаже, че съдебното разпореждане е било неподходящо".

"Правителството не може да пристъпи към изпълнение на договора "до по-нататъшно разпореждане на съда", става ясно решението на съдията по федералните искове на САЩ Патриша Кембъл-Смит", допълни Бойчо Попов.

"Акциите на Microsoft поевтиняха с 1% до 182,87 долара, преди да затворят със спад от по-малко от 1%. Книжата на Amazon, които бяха на отрицателна територия, поскъпнаха с под 1%".