Отстранена е аварията на парното във Велико Търново
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Февруари 2020 12:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отстранена е аварията на парното във Велико Търново

/КРОСС/ Отстранена е аварията, която от вчера остави по-голямата част на Велико Търново без парно отопление. Битови абонати на дружеството сигнализираха, че не се отговаря на жалбите им и се оплакаха от високи сметки, въпреки честите аварии по мрежата на местната топлофикация.

Започна възстановяване на топлоподаването, но напрежението сред гражданите, породено от лошата услуга, която получават от „Топлофикация Велико Търново“ и липсата на компенсация за дните без парно, се увеличава:

„Не само от това, че много аварии, но колко жалби сме писали, колко пъти сме се обаждали, не реагират. Отговарят, че са малко хората, които са по поддръжка“.

„Абсолютно несправедливо е при толкова аварии сметки от порядъка на 360 лева за януари, което е пълен абсурд“.

При извънредната проверка на дружеството, направена от Комисията за енергийно и водно регулиране, заради многото аварии по топлопреносната мрежа, регулаторът разпореди до 30 март ТЕЦ-ът да направи подробен анализ на състоянието на мрежата и на абонатните станции и да изготви план-график за ремонти на съоръженията. Регулаторът изиска от топлофикация отчет за реално приспаднатите суми от фактурите на абонатите за недоставена топлинна енергия.