Красимир Дачев: Кирил Домусчиев е на 100% прав, че има мафия в енергетиката
Секция: Интервюта
15 Февруари 2020 16:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Красимир Дачев: Кирил Домусчиев е на 100% прав, че има мафия в енергетиката Това сподели членът на БТПП относно високата цена на тока за бизнеса

/КРОСС/ "Индустрията в България плаща най-високата цена на тока. Но вижте, енергетиката е много специфичен дял от икономиката на страната ни, тя представлява една свръхрегулация и там има заровени интереси отпреди 50 години. През това време всички правителства са създавали някакви невидими връзки и отношения", сподели пред bTV бизнесменът и член на Българската търговско-промишлена палата Красимир Дачев относно високата цена на електроенергия, която плаща бизнесът у нас.

,,Кирил Домусчиев е на 100%, когато заяви, че в енергетиката има мафия. В момента ние плащаме хиляди такси, а токът накрая се изнася навън на по-ниска цена и се плаща без каквито и да е такси... къде ни е стратегическото предимство в случая?!'', коментира Дачев.

,,Плащаме, за да може някой да получи по-евтин ток навън. В това няма житейска логика, там е истината. Законът трябва да бъде променен'', заяви още той.

Относно възложената от главния прокурор проверка на целия приватизационен процес у нас Красимир Дачев бе категоричен, че няма никакви притеснения от ревизията на ДАНС.

,,Нямам никакви притеснения от тази проверка. Даже съм съдил Агенцията за приватизацита, защото бях обвинен, че не е имало инвестиции от моя страна и така заведох дело срещу тях'', допълни той.