Синът на Георги Чапкънов остава в ареста заради банковия обир
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Февруари 2020 08:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Синът на Георги Чапкънов остава в ареста заради банковия обир Чапкънов е обвинен за обира на банковия клон на столичния булевард „Цар Борис III“ на 12 февруари.

/КРОСС/ Константин Чапкънов, син на известния скулптор Георги Чапкънов, остава в ареста. Това реши състав на Софийския районен съд. Чапкънов е обвинен за обира на банковия клон на столичния булевард „Цар Борис III“ на 12 февруари.

Извършителят нахлул в обекта с маска, заплашил служител на офиса и отнел наличната в касетата сума пари в различна валута.

В съдебната зала стана ясно, че обирът е извършен с пластмасов пистолет.

Обвиняемият не е дал самопризнания, а само предварителни сведения в коя кофа е изхвърлен пистолетът и маската. Част от парите са оставени в ателие, разказа прокурор Чудомир Спасов.

Извършителят на обира страда от параноидна шизофрения и има Хепатит Б. Това не позволява да пребивава в следствен арест, заяви един от адвокатите на обвиняемия Данаил Григоров. Пред него той е заяви, че заболяването му не е позволявало да прецени действията си.

Другият адвокат – Филипов призна, че в кръвта на мъжа са засечени наркотични вещества заедно с други лекарства. „Параноидната шизофрения е заболяване, което води до невменяемост. Лицето не е наказателно отговорно по чл. 33, ал. 1 от НК, а именно, че се е намирал в постоянно разстройство на здравето“.

Адвокатите признаха, че техният подзащитен има предишни осъждания с изтекла давност за държане на наркотици.