Несебър за осми пореден път отбеляза празниците на любовта и виното
Секция: ЛЮБОПИТНО
16 Февруари 2020 13:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Несебър за осми пореден път отбеляза празниците на любовта и виното

/КРОСС/ В дните около 14 февруари, когато се честват Трифон Зарезан - светецът на винарите и Св. Валентин - покровителят на влюбените, в община Несебър традиционно се провеждат празници, посветени на двете най-възпявани стихии - виното и любовта.

Те са неизменна част от културния календар на общината и са отражение на целенасочената и последователна политика, чрез която общинската управа се стреми да разкрие прелестите на града ни през зимния сезон. Започнали като дни, които да привлекат влюбени хора от всички краища на страната в най-романтичния град в България, Празниците на любовта и виното са вече чакан и желан повод за бягство и емоционално съпреживяване през уикенда.

И тази година Община Несебър бе подготвила разнообразна културна програма за гражданите и гостите си. За всички, решили да се потопят в празничната атмосфера на града имаше богат избор от събития на различна тематика.

Традиционната за празника изложба бе дело на „Дружеството на несебърските художници". В романтичната обстановка на „Артиум"-център, любителите на изобразителното изкуство можаха да се насладят на картини, изпълнени в различни стилове и техники: живопис, графика, смесена, акварел.

За първи път тази година в празниците на общината се включи и читалище „Месемврия-2015". В залата му бе представена книгата "Когато великани ходеха по земята" на младия пловдивски автор Мартин Касабов. Тя съдържа 42 разказа, в които фантастичното ни припомня, че животът е по-абсурден от въображението и край нас бродят сюжетите на непознати емоции, чувства и представи, а обичта има много проявления.

Не по-малък интерес предизвика постановката „Боси в парка" по Нийл Саймън, която Общинският театър представи специално за празника. Комедията бе поставена под режисурата на Димитър Еленов с участието на любими местни театрали. Прочутата бродуейска постановка, посветена на абсурдната любов, внушава на публиката по един неподражаем начин, че трябва да продължаваме да се обичаме въпреки всичко.

В празничната програма на общината се включиха квартет "New wave", трио „Аш‘‘ и солистите към ОДК-Несебър Християна Петкова, Христо Банков, Александра Бойчева и Лъчезара Раднева, с ръководител Димитър Йорданов.