Предстоящи събития на 17 февруари
Секция: Предстоящи събития
17 Февруари 2020 07:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 17 февруари

/КРОСС/ София.
От 11.00 часа президентът Румен Радев ще посети централата на „Ултрафлекс Корпорейшън" и ще се запознае на място с дейността на компанията, която е сред утвърдените разработчици и производители на промишлена и потребителска електроника, индустриален софтуер и специализирани системи за автоматизация.


***
София.
От 9.30 часа 27-и състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу Соня Колтуклиева, обвинена за укриване и неплащане на данъчни задължения.

***
София.
От 9.30 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Ивайло Игнатов, Тихомир Господинов и Едуард Борисов, обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Гриша Ганчев, Данаил Ганчев, Емилия Станоева, Ивайло Талев, Камелия Мирчева, Милко Димитров, Милко Талев, Тодор Симеонов, Ичко Лозев и Красимира Гроцева, обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

София.
От 9.30 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Слави Желязков, Данчо Данев, Димитър Дойчинов, Христо Янев, Жеко Иванов, Петър Ганев, Румен Темелков и Томи Атанасов, обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

София.
От 9.30 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Анелия Рашева, Павлина Митева и Иван Савов, обвинени в съставяне на официален документ с невярно съдържание.

София.
От 10.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Петър Стоянов, Боян Тодоров, Бисер Иванов и Бранимир Стоянов, обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

София.
От 10.00 часа 20-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Владимир Рангелов, Григор Григоров и Даниел Гугов, обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Иван Тодоров, Александър Крихтин, Петър Манев и Димитър Ангелов, обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

София.
От 10.30 часа 19-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Саидага Маруфхел по молба за изменение на мярка за неотклонение.

***
София.
От 10.30 часа І-20 състав на Софийски градски съд ще гледа гражданско дело срещу Столична община за мръсния въздух в София.

***
София.
От 11.00 часа в Дом за стари хора „Надежда" на ул. „Пиротска" 175 заместник-кметът на Столична община Албена Атанасова ще присъства на освещаването на параклиса „Св. Пророк Илия".

***
София.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе събитие, посветено на Българите в европейската образователна карта след реален Brexit. На срещата ще бъде дадена информация за проблемни зони и възможностите при избор на специалност и държава за обучение.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на Институтът за етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН на ул. „Московска" 6А ще се проведе церемония по първа копка на Лаборатория „Дигитален етнографски архив" и Лаборатория за дигитализация на нематериално културно наследство.

***
София.
От 13.30 часа в Гранд Хотел София ще се проведе здравен дебат на тема „Управление на съвременното здравеопазване - предизвикателства и добри практики".

***
София.
От 17.00 часа в галерия „УниАрт" на НБУ ще се състои церемония по награждаване на автора на пиесата, която победи в Конкурс за нова пиеса‘2020 на Нов български университет.

***
София.
От 18.00 часа в Аулата на НАТФИЗ на ул. „Стефан Караджа" 20 ще бъде представена книгата „Сънувам кино" от проф. Любомир Халачев.

***
София.
От 18.30 часа в зала 3 на НДК ще се проведе церемония за отбелязването на 30 години от учредяването на КНСБ.

***
София.
От 18.30 часа в Литературен клуб „Перото" ще бъде представена книгата „България: превръщането в сателит (анализ на историческите събития от 1944 до 1953 г.). В защита на Негово Височество княза" от Никола Долапчиев.

***
София.
От 19.00 часа в зала 1 на НДК ще бъде представен мюзикълът „МAMMA MIA!".

***
София.
От 19.00 часа в кино „Люмиер Лидл ще се състои прожекция на филма „Джоджо заека" на режисьора Тайка Уайтити.

***
Банско.
От 15.00 часа в Посетителския информационен център ще се проведе информационна среща с представители на Министерството на земеделието, храните и горите и ДФ „Земеделие", на която пчеларите и земеделските производители от общината ще имат възможност да се запознаят с Общата селскостопанска политика през 2020 г.

***
Бургас.
От 12.00 часа в плувния басейн на Младежкия културен център ще се проведе приемен изпит за предстоящия курс за водни спасители.

***
Варна.
От 9.30 часа в стаята на общинския съветник в Общината ще се проведе заседание на Постоянна комисия „Туризъм, търговия и рекламна дейност" към Общинския съвет.

***
Варна.
От 10.30 часа в стаята на общинския съветник в Общината ще се проведе заседание на Временна комисия „Структури и общинска администрация" към Общинския съвет.

***
Варна.
От 11.30 часа в стаята на общинския съветник в Общината ще се проведе заседание на Временна комисия „Опазване и възпроизводство на околната среда" към Общинския съвет.

***
Варна.
От 13.00 часа в хотел „Адмирал" в к.к. „Златни пясъци" ще се проведе пресконференция по повод началото на „Осмата национална среща на земеделските производители в България". На събитието ще присъстват Венцислав Върбанов, председател на Управителния съвет на Асоциацията на земеделските производители в България, и Вергиния Кръстева, зам.-министър на земеделието, храните и горите.

***
Варна.
От 18.00 часа в зала „Европа" на Фестивалния конгресен център ще се състои прожекция на филма „Ханът и империята"

***
Велико Търново.
От 10.00 часа до Община Велико Търново ще бъде открита благотворителна изложба-базар под надслов „Баба Марта бързала и мартенички вързала".

***
Горна Оряховица.
От 16.30 часа в Младежкия дом ще бъде открита инициативата „Работилница за умения и добродетели" - изложба на мартеници, изработени от деца и ученици от детските и учебни заведения в общината.

***
Добрич.
От 10.40 часа в ПГ по транспорт, обслужване и лека промишленост ще бъде представена книгата „Останете живи" на Георги Стоянов. Авторът ще представи книгата си и в СУ „П. Р. Славейков" от 12.30 часа, както и в ПГ по туризъм „П. К. Яворов" от 13.50 часа.

***
Добрич.
От 13.30 часа в зала 3 на Младежки център - Добрич ще се проведат беседи за Васил Левски. В Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 г." ще бъде открита и изложба на библиотечни документи под надслов „147 години от гибелта на Васил Левски".

***
Дряново.
От 18.00 часа в голямата конферентна зала на Парк хотел Дряново ще се проведе открита среща с областното ръководство на ГЕРБ по повод създалото се напрежение в Дряново около бюджета на Общината.

***
Плевен.
От 10.00 часа в зала „Магнум" на Втора клинична база на Медицински университет - Плевен ще започне академичната 2019/2020 година за новоприетите чуждестранни студенти.

***
Пловдив.
От 9.30 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се гледа делото по жалба на лекарка, осъдена за немарливост, довела до смъртта на бебе.

***
Пловдив.
От 10.45 часа в зала 10 на Районния съд ще се гледа делото срещу мъж, обвинен за закана за убийство на частен съдебен изпълнител.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се гледа делото по жалба на мъж, осъден за пране на пари, измама и подправяне на документи.

***
Пловдив.
От 14.30 часа в зала 1 на Окръжния съд ще се гледа делото срещу мъж, обвинен за причиняване на катастрофа, при която е загинал един човек.

***
Русе.
От 10.00 часа във фоайето на Русенски университет ще бъде открит Мартенският базар на клуб „Майки със смели сърца".

***
Шумен.
От 10.00 часа в спортен комплекс „Плиска" ще се проведе турнир по хандбал в рамките на общинските спортни ученически игри в Шумен.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе Консултативен съвет.