Б.Т.Р. с видеоклип на „Ела”
Секция: Шоубизнес
17 Февруари 2020 10:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Б.Т.Р.  с видеоклип на „Ела”

/КРОСС/ Видеоклипът на „Ела" - една от най - харесваните песни от последния албум на Б.Т.Р. е вече факт. Акустичната балада, създадена за пиано и глас е различна като звучене от всичко записано досега от групата.

Да импонира на емоцията на песента в клипа е изграден имагинерен образ на жена - птица. Красива, силна, мистична и малко тъжна - полужена, полуптица, с крила вместо ръце, тя танцува своя необикновен танц , между реалността и фантазията. Тази роля е поверена на прима - балерината на Софийска опера и балет - Марта Петкова. Хореографията в клипа е дело на Росен Михайлов. На рояла е виртуозът - пианист Ясен Велчев /група „Те"/, който работи с Б.Т.Р. над 10 години.
Автор на музиката и текстът на „Ела" е Славчо Николов. Оператор е Мартин Чичов, а режисурата е на Ивайло Марков и Боряна Николова.
Костюмът на жената - птица е дело на дизайнера Кристина Бъчварова, а крилата са специално изработени от екипа на Людмил Николов. Фотограф е Цветан Игнатовски.

На 12 март, от Виена стартира Европейското турне на Б.Т.Р. за 2020 г.
Турнето е през март и април.
Групата изпрати 2019 г. с Европейско турне с 13 концерта, Национално лятно турне „Невидими стени 2019" в десетки градове, видеоклипове в стилистиката на киното на „Никога преди" и „Тези дни" и турне в Северна Америка.
От 2019 г. в учебниците по музика е включен пилотният сингъл „Моята сила" от албума „Невидими стени" на групата.

video: https://www.youtube.com/watch?v=L65oxdEw2aM